Parmakören Social Housing
cam1_RGB.jpg
social housing on a steep slope in the suburbia

Parmakören Social Housing, 2015

The project is located on a west-facing slope in the northern suburban development area of Kütahya. Considering the land area and topography, the site is divided into eight smaller plots in “neighborhood” scale. Vehicular axes radiate from the perimeter road around the central park, and connect the neighborhoods down the slope. Individual neighborhoods are also connected via a green belt forming a pedestrian route and a social zone resting parallel to the slope.

In order to meet the various housing requirements of a wide user spectrum, the project introduces different housing types stacked in various blocks. Local commercial and social programs located on the circulation axes ensure social and economic sustainability within the development.

Parmakören Social Housing
Visuals
Information

LOCATION // Kütahya, Turkey

CONS. AREA // 241239m²

CLIENT // Kütahya Municipality - BNR Kentsel Dönüşüm

TEAM // Onur Özkoç, Heves Beşeli, Mehmet Karadağ, Binnur Arslan, Yücel Sala

STRUCTURAL ENGINEERING // Özün Proje

MECHANICAL ENGINEERING // Beşeli Engineering

ELECTRICAL ENGINEERING // MPY Engineering

INFRASTRUCTURAL ENGINEERING // DIYAP Proje

LANDSCAPE DESIGN // Leman Elverişli

Project Feed
Related Projects