Sakarya Erenler Housing & Social Center
c9r_RGB.jpg
connecting courtyards for alternative living scenarios

Sakarya Erenler Housing & Social Center, 2014

The project lies on an approximately 120000m² site neighboring the Sakarya River. The design focuseson encouraging use of green space and enhancing the public outdoor uses within the social housing site. The density of the program is dissolved into multiple perimeter blocks that connect to the city via an outer ring road, and leave the central axis for pedestrian uses.

A green belt that connects the city center to the Sakarya River extends along the central axis of the project and forms a backbone for social uses. The green belt organizes the pedestrian movements within the site, as well as housing small-scale commercial functions serving the vicinity, and concludes with a social center at the end facing the river side.

Each housing block features a semi-private courtyard reserved for social functions and playgrounds. The courtyards can be approached from the central axis and from the blocks.

 

The project offers an greener and more social alternative for living compared to the conventional housing schemes in its vicinity.

Sakarya Erenler Housing & Social Center
Visuals
Information

LOCATION // Sakarya, Turkey

CONS. AREA // 215472.4m²

CLIENT // Sakarya Erenler Municipality

TEAM // Onur Özkoç, Heves Beşeli, İrem Senem Büyükkoçak, Hakan Şanlı, Binnur Arslan, Mehmet Karadağ, Yücel Sala

STRUCTURAL ENGINEERING // Özün Proje

MECHANICAL ENGINEERING // Beşeli Engineering

ELECTRICAL ENGINEERING // EKC Engineering

INFRASTRUCTURAL ENGINEERING // DIYAP Proje

LANDSCAPE DESIGN // Leman Elverişli + Motto Architecture

Project Feed
Related Projects