Yalın Evler
201311_2.jpg
an interpretation of the suburban house

Yalın Evler, 2013

The building stock in the vicinity extend towards site boundaries, favoring interiors over exterior space, which results in less natural light and ventilation. This situation is the result of a widely practiced concern for maximization of rent, allowing more square meters per land to be constructed and marketed.

The project follows a different path. The focus is shifted to the quality of light in space and quality of experience in the exteriors. In this respect, the buildings are carefully shaped to create a front garden that enables plenty of light and a good view into the daily used interior spaces.

 

Taking advantage of the steep slope of the site, a second, more private garden is created on the rear facade, which provides a different type of exterior experience for the bedrooms.

 

As the project is located on a hill overlooking the city, all interiors are provided with floor-to-ceiling windows. The large windows merge the exterior with the interior, maintaining the daily comfort of a home while enhanced with a freshness trough the views of the garden and the city.

201311_3.jpg
Visuals
Information

LOCATION // Ankara, Turkey

CONS. AREA // 6X210m²

CLIENT // Mezopotamya İnşaat

TEAM // Onur Özkoç, Hakan Şanlı, Gökhan Yıldırım

STRUCTURAL ENGINEERING // Özün Proje

MECHANICAL ENGINEERING // Beşeli Engineering

ELECTRICAL ENGINEERING // RAM Engineering

Project Feed
Related Projects